Geting vid blomma

http://circe.se/blogg/modules/gallery/images/originals/_mg_2395.jpg

http://circe.se/blogg/modules/gallery/images/originals/_mg_2428.jpg

Höll kameran alldeles för snett när jag tog fotot så det krävdes en ganska kraftig upprätning innan vinkeln blev bra. Därav den väldigt smala bilden.

Blomma i motljus

http://circe.se/blogg/modules/gallery/images/originals/_mg_2333.jpg

Sofia i tunnel

http://circe.se/blogg/modules/gallery/images/originals/_mg_2543.jpg

Semester

De senaste dagarna har min flickvän och jag samt hennes familj spenderat på en Ö utanför Fjällbacka. Mitt i skärgården nästan, rätt fin miljö men vädret har inte varit det bästa. Mycket sten med och sen säger de att Småland är stenigt ;)

Idag var det dags att åka hem och vi tänkte ta en lite omväg. Sagt och gjort så åkte vi till Götebord och har just checkat in på Scandic. Gratis WLAN och allt =) Ikväll blir det nog en liten runda på Liseberg och imorgon blir det nog att spendera lite tid i affärer.

Men först, en liten bit mat på en reastaurang.

Face lift

En lite uppfräschad design, något som jag tycker behövdes. Kanske är den lite väl lik Wordpress, även loggon kanske är i största laget. Det finns en del tweaks kvar att göra.

Upptäckte också vissa problem med markupen i bloggsystemet när det gäller visandet av kommentarer till inlägg. Det finns just nu ingen möjlighet att ha ett annorlunda utseende på dem jämfört med huvudinlägget. Något jag måste ta en titt på.

\"The most important thing to remember about drunks is that drunks are far more intelligent than non-drunks. They spend a lot of time talking in pubs, unlike workaholics who concentrate on their careers and ambitions, who never develop their higher spiritual values, who never explore the insides of their head like a drunk does.\" - Shane MacGowan

Filmtips: Azumi

Tittade precis på Azumi. Riktigt bra film om jag får säga det själv, påminner lite om Battle Royale på vissa punkter. Filmen är ett måste för dem som gillar svärdfight, våldsamma filmer eller rent allmänt japanska sådana.

Cheers.

Dagens citat

\"Det är så jävla tungt så att Felix da Housecat framstår som Britney Spears\" -- Mig alldeles nyss.

Lyssnar på övertung elektro och Felix da Housecat-låten jag refererade till heter Tweak.

Ja, ni läste rätt, antalet remoteutnyttjingsbara säkerhetshål i OpenBSDs defaultinstall har fördubblats. Från ett till två. ;)

Mer info: http://www.securityfocus.com/archive/1/ ... 0/threaded

Såg precis denna länk64bits.se. Riktigt trevligt att det görs framsteg i fusionsforskningen.

CSS-bugg?

Det verkar som att bloggen buggar lite i Opera rent designmässigt. Eller rättare sagt, i Opera 9.02 under Kubuntu. Texten blir grymt liten, alla andra sidor fungerar normalt och bloggen fungerar normalt i alla andra webbläsare jag har testat samt i Opera 9 under Windows.

Någon annan som upplever problem med liten text eller liknande?

Såg länken först på Oscar Swartz blogg, men texten är läsvärd så jag postar den här med: http://computersweden.idg.se/2.139/1.74986

Aftonbladet hade för några dagar sedan ett väldigt intressant debattinlägg skrivet av en föredetta IB-agent. Det handlar om Bodströms ambitioner att övervaka alla svenskar för att förebygga terrorism. Det han lägger fram är något som antagligen inte förvånar någon som är någorlunda insatt i hur informationsutbyte på internet fungerar.

De riktiga skurkarna kan använda diverse, både avancerad och barnsligt enkel, teknik för att hålla sig under radarn. Bland det enklaste är att helt enkelt byta ut vissa \"heta\" ord mot betydligt kallare, t.ex. säga \"äppel\" istället för \"bomb\". Visst, det går att bredda söktermerna så att även trafik som innehåller äppel fastnar i filterna. Men då har man helt plötsligt fått mycket mer skräp också vilket någon måste gå igenom - manuellt. Det går också använda mycket mer avancerade metoder som stenografi där datan man vill förmedla bakas in i annan data. Du kan t.ex. skicka dina \"krascha flygplan i regeringskansliet\"-planer gömda i en vanlig bildfil utan att det syns när du tittar på bilden eller för den delen märks något vidare på filstorleken. Det går också väldigt enkelt att gömma informationen i ett program, i en packad fil, ja nästan i vilken sorts fil som helst.

Det enda Bodströms planer skulle uppbringa är sämre integritet för medborgarna, bortslösande skattepengar och att många oskyldiga skulle bli anklagade för olika saker. En agent på plats är en mycket bättre lösning, säger den föredetta IB-agenten.

De stora fiskarna, som terrorister eller maffian, tar sig lätt förbi övervakningen medans vanliga svenssons fastnar.

Ny design

Började tröttna med den gamla så jag gjorde helt enkelt en ny. Egentligen är den inte helt ny, den är baserad på \"Blogg ahead\"-stylen som används som default av bloggsystemet. Dock med några små förändringar. Det känns lite bättre än den förra iaf, har inte testat hur den ser ut i någon annan Webbläsare än Firefox 1.5 under Ubuntu. Så om sidan ser helt konstig ut för er, skriv en kommentar.

Cheers.